Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hasznos linkek

 

Leader pályázatok

2017-08-10

Tisztelt Egyesületi Tagok, / Tisztelt Érdeklődők!

Munkaszervezetünk augusztus 3-án részt vett egy munkamegbeszélésen Kecskeméten a Miniszterelnökségen, ahol a LEADER célterületek pályázati felhívásait egyeztettük az EMVA Stratégiai Főosztály munkatársaival. Most már szinte biztosan kijelenthető, hogy a Sághegy LEADER Egyesület pályázati felhívásai ez év október 31-ig megjelennek, majd ezután december 1-ével megnyílik az elektronikus felület, és beadhatóvá válnak a támogatási kérelmek, a korábban megismert 6 intézkedésre (3 vállalkozó, 2 civil, illetve 1 HH önkormányzati). Hamarosan tájékoztató fórumsorozatra várjuk az érdeklődőket, melyek időpontjáról honlapunkról és facebook oldalunkról tájékozódhatnak!

Amennyiben kérdések merülnének fel önökben az intézkedésekkel vagy a támogatási kérelmek beadásával kapcsolatban, állunk a kedves ügyfeleink rendelkezésére az ismert elérhetőségeken, vagy személyesen sárvári munkaszervezeti irodánkban!

SLE munkaszervezet

 

 

Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták a határidőig

2017-06-13

Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták a határidőig, 68 pályázatot hirdettek meg összesen mintegy 1300 milliárd forint értékben március 31-ig – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Kis Miklós Zsoltot és Kovács Zoltánt, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárát a testület a Vidékfejlesztési program (Vp) aktuális helyzetéről hallgatta meg. Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: 30 olyan pályázat van, amit véglegesen lezártak - vagy a forrásokra való hozzájutást, a pályázati lehetőséget felfüggesztették -, mintegy 823 milliárd forint meghirdetett keretösszeggel. A 68 pályázatból 29 van nyitva, mintegy 431 milliárd forintos keretösszeggel - tette hozzá.

Fórum

2017-05-16

A Sághegy LEADER Egyesület 2017. május 23.-án (kedd) 15:00 órai kezdettel fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom!


A fórum helye:
9756 Ikervár József Attila út 85. (Művelődési Ház)

Tervezett napirend:

  1. A LEADER – Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósításaA felhívás kódszáma: VP6-19.3.1-17
  2. Vidékfejlesztési aktualitások

SLE munkaszervezet

XXI. Agrárexpo

2017-05-15

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatásul küldöm a XXI. Pápai Agrárexpo meghívóját, információs anyagait, mely rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők!

 

SLE munkaszervezet

Közgyűlés

2017-05-15

Tisztelt Tagság,

következő Közgyűlésünkre 2017. május 23-án, 17 órakor kerül sor Ikerváron, melyre ezúttal tisztelettel meghívjuk! Részvételére feltétlenül számítunk!

 

SLE Munkaszervezet

Beszámolók

2017-04-13

  • SÁGHEGY LEADER EGYESÜLET BESZÁMOLÓ 2016.06.10-2016.12.31 (.pdf)
  • SÁGHEGY LEADER EGYESÜLET BESZÁMOLÓ 2017.01.01-2017.03.31 (.pdf)

 

Összefoglaló készült az új vidékfejlesztési pályázatokról

2017-03-27

A kiírásra váró vidékfejlesztési pályázatokról készített összegfoglalót a Takarék Agrár Központ. Az elemzés szerint VP keret közel 94 százaléka már megtalálta a célját. A pályázatok elkészítéséhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is segítséget nyújt.

A Takarék Agrár Központ hangsúlyozza, a Vidékfejlesztési Program ebben az évben kifut, e hónap végéig az utolsó pályázatokat is kiírják – még 13-at –, ezért most kell a beruházásokat megalapozni! „Ehhez a soha nem látott mélységekben lévő kamatszint is erős motiváció” – jegyezték meg.

A központ összefoglalója szerint az 1296 milliárd forint – ami a VP kerete 2020-ig – közel 94 százaléka már megtalálta a célját. Eddig 53 pályázat keretében 1159 milliárd forintnyi pályázati forrást hirdettek meg. Ezekből 17 nyitott pályázat (241 milliárd Ft értékben), miközben még nem nyitottak meg 8 pályázatot (110 milliárd Ft értékben). Pályázati döntés azonban mindössze egy beruházási pályázat esetén született – több, mint 6 milliárd forint értékben –, és ez a „Trágyatároló építése” felhívás volt. Az központ megjegyzi, hogy az agrár-környezetgazdálkodási pályázat esetén területi anomáliákat szült az új kritériumrendszer, ami miatt egy második körben is meghirdették (az első 203 milliárd forintot követően) 40 milliárd forint keretösszeggel a pályázatot. Itt a hektáronkénti állatlétszám lett a legfontosabb kiválasztási szempont.

Mint írják, a beruházási pályázatok tekintetében a 2-5-szörös túljelentkezés a jellemző, s ezen arányoktól való eltérés problémákra utalhat. Ha ugyanis a túljelentkezés a kétszeres szintet sem éri el, az azt jelezheti, hogy a pályázat túl szigorú, míg az ötszörösnél is nagyobb érdeklődés túlzott engedékenységet sejtethet. A központ szerint a magas támogatási igény nem feltétlen jelenti a pályázók tömeges elutasítását. Hiszen a kistermelők a nagyokkal szembeni minél hangsúlyosabb támogatása emeli a sikeres pályázók arányát. Másrészről viszont ezt a rátát rontja, hogy egy kiíráson belül több célterület között is változik az igénylési arány, ugyanis a beruházási „zseb” minden esetben túlterheltebb, mint az energiahatékonysági zseb, utóbbi esetében azonban még a kiírt összeget sem érte el az igénylés.

A részletes elemzés és a várható pályázatok listája itt megtekinthető.

A vidékfejlesztési pályázatok elkészítéséhez a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara is segítséget nyújt. A NAK több mint 200 pályázatíróval áll kapcsolatban, az ország teljes területén van aktív pályázatíró, akik a VP minden pályázati jogcímében tudnak segítséget nyújtani. További információkért Pályázati Tanácsadó Hálózat szakértőit lehet keresni!

 

(nak.hu)

Bankszámlaszám változás

2017-02-24

Tisztelt Egyesületi Tagok!

Ezúton értesítjük önöket, hogy Egyesületünk bankszámlaszáma 2017. március 1-től megváltozik. A Savaria Takarékszövetkezetnél vezetett bankszámlaszámunk helyett ezen időponttól

a Rajkai Takaréknál vezetett 59500186 – 11122805 számú bankszámlára kérjük a

2017. évi (vagy az esetleges korábbi elmaradásokkal növelt) tagdíjat befizetni. A hamarosan kiírásra kerülő LEADER pályázatokról Munkaszervezetünk tájékoztató fórumokat szervez, melyek helyéről és időpontjáról a későbbiekben nyújtunk tájékoztatást!

Egyesületünk aktuális híreiről leggyorsabban facebook oldalunkról (https://www.facebook.com/S%C3%A1ghegy-Leader-Egyes%C3%BClet-110604785677890/) vagy honlapunkról (www.saghegyleader.hu) tájékozódhatnak!

 

SLE Munkaszervezet

- Pályázat -

2017-02-23

Tisztelt Érdeklődő!

Megjelent a „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális fejlesztése, közétkeztetés fejlesztése” című (VP6-7.2.1-7.4.1.3-17 kódszámú) felhívás.

A támogatási kérelmek benyújtására 2017. április 28. naptól van lehetőség. Az első beadási szakasz  2017. május 29-ig tart.

A felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 12,64 milliárd Ft.

Támogatást igénylők köre (Mindkét célterület esetében):

  • a. vidéki térségben működő települési önkormányzat, települési nemzetiségi önkormányzat, önkormányzati társulás, nonprofit szervezet, egyházi jogi személy;
  • b. vidéki térségben ingatlantulajdonnal vagy székhellyel, vagy telephellyel rendelkező nonprofit szervezet, egyházi jogi személy.

A felhívás dokumentumai elérhetők az alábbi linken:

https://www.palyazat.gov.hu/vp6-721-7413-17-helyi-termkrtkestst-szolgl-piacok-infrastrukturlis-fejlesztse-kztkeztets-fejlesztse

 

SLE munkaszervezet

Vidékjáró - adatkérő

2017-02-16

Tisztelt Településvezetők!

A Vidékjáró szervezői ebben az évben is szeretnék országos szinten információkat szolgáltatni az érdeklődők számára a különböző vidéki helyszíneken megrendezésre kerülő, alapvetően a térségbe látogató turistákat megszólító programokról, fesztiválokról. Annak érdekében, hogy minél több rendezvényről egy helyen álljon rendelkezésre információ, a Vidékjáró a LEADER HACS-ok segítő közreműködését is kéri a kiemelt fontosságú, hagyományőrző/folklór, aktív, zöld, kézműves, kulturális, gasztronómia/bor tematikájú programokkal kapcsolatos tudnivalók összegyűjtésében.

Amennyiben az önök településén 2017. évben kiemelt fontosságú (megyei, régiós, országos jelentőségű) program kerül megszervezésre, kérem, hogy a csatolt táblázat kitöltésével segítsék munkánkat!

A kitöltött táblázatot a saghegyleader@invitel.hu e-mail címre szíveskedjenek visszaküldeni legkésőbb 2017. február 20-án éjfélig!

A beküldött programok egy közös táblázatban kerülnek megküldésre a Vidékjáró számára.

  • - táblázat (xls)

Közreműködésüket előre is köszönjük!

 

SLE Munkaszervezet