Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap: a vidéki térségekbe beruházó Európa

Hasznos linkek

 

Meghívó

2017-11-03


A Sághegy LEADER Egyesület munkaszervezete 2017. november 21-én (kedd) 16:30 órai kezdettel a Helyi Fejlesztési Stratégia, valamint a Vidékfejlesztési Program pályázati felhívásaihoz kapcsolódóan felkészítő, szakmai fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom!

A fórum helye: 9545 Jánosháza Bajcsy-Zsilinszky u. 2. Batthyány Lajos ÁMK Művelődési Otthon és Könyvtár

Tervezett napirend:

1. Felkészülés a LEADER pályázatokra, ügyfélkapu, ügyfél azonosító szám, regisztráció, e-kérelemmel kapcsolatos tájékoztatás

2. Általános útmutatás a Sághegy LEADER Egyesület által meghirdetett helyi felhívásokhoz

3. Sághegy LEADER Egyesület gazdaságfejlesztési célú helyi felhívásainak ismertetése

4. Kérdezz-felelek, ügyfél és munkaszervezet közötti információ csere

Sárvár, 2017. november 03.

Németh Rudolfné
munkaszervezet vezető

2017-11-03

Megjelentek a LEADER GAZDASÁGFEJLESZTÉSI pályázati felhívások

2017-10-31

Tisztelt Pályázók!

A mai napon (2017.10.31.) megjelentek a Sághegy LEADER Egyesület gazdaságfejlesztési LEADER pályázati felhívásai.

A LEADER helyi felhívások kapcsán az IH az alábbi közleményt jelentette meg a www.palyazat.gov.hu honlapon:

A Miniszterelnökség Agrár-vidékfejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkársága, mint EMVA Irányító Hatóság Közleménye a LEADER helyi pályázati felhívások megjelenéséről

2017 október 30.

A LEADER helyi pályázati felhívások megjelenése a mai naptól megkezdődik. A felhívások a Magyar Államkincstár honlapján érhetőek el, az alábbi linken:

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/leader-helyi-felhivasok

ALKALMAZÁS MEGNYITÁSA feliratra kattintva megnyílik a VP LEADER – FELHÍVÁS KERESŐ

A tájékoztató fórumok időpontjairól és helyszíneiről rövidesen tájékoztatást jelentetünk meg.

SLE munkaszervezet

Magyarországi Falumegújítási Díj 2017.

2017-09-19

A Belügyminiszter meghirdeti a Magyarországi Falumegújítási Díj 2017. pályázatot, „átfogóan gondolkodni” mottóval.

Az idén már hetedik alkalommal kiírásra kerülő pályázattal a meghirdetők célja, hogy felkutassák, díjazzák és ezzel „reflektorfénybe állítsák“, azokat a települési közösségeket, amelyek kimagasló és példaszerű színvonalon végzik jövőbemutató fejlesztési munkájukat. A kiírók a példák bemutatásával, az információk cseréjével javítani kívánják a falumegújítást végző községek eredményeit, a jó példákkal el kívánják érni, hogy a falumegújítás mozgalommá szerveződjön.

A pályázat ezúttal is az „Európai Falumegújítási Díj” pályázati kiírás követelményein alapul, amelyet az Európai Falumegújítási és Vidékfejlesztési Munkaközösség írt ki.

A magyarországi pályázatnak – a hazai falufejlesztési tevékenységek elismerése mellett – az is célja, hogy kiválassza azt a települést, amely a leginkább méltó módon képviselheti hazánkat az európai megmérettetésen.

A pályázat mottója azt a tényt kívánja hangsúlyozni, hogy a döntéseknek és beavatkozásoknak messze ható következményei vannak. A falu- és vidékfejlesztés olyan kihívásokkal szembesül, melyek sem szűkös térbeli határok között, sem pedig szűklátókörű megoldásokkal nem válaszolhatóak meg.

Jelzés kíván lenni, hogy ideje a változó valóság talajára állni és kezdeményező fejlesztőkként előremutató, fenntartható folyamatokat beindítani, innovatív, kreatív beavatkozásokkal. Meg kívánja szólítani mindazokat, akiknek településük, térségük fejlődéséhez közük van, vegyenek részt a helyi eseményekben, működjenek közre távlatos ötletek megfogalmazásában.

A pályázatokat 2017. október 15-ig kell benyújtani.

link

Leader pályázatok

2017-08-10

Tisztelt Egyesületi Tagok, / Tisztelt Érdeklődők!

Munkaszervezetünk augusztus 3-án részt vett egy munkamegbeszélésen Kecskeméten a Miniszterelnökségen, ahol a LEADER célterületek pályázati felhívásait egyeztettük az EMVA Stratégiai Főosztály munkatársaival. Most már szinte biztosan kijelenthető, hogy a Sághegy LEADER Egyesület pályázati felhívásai ez év október 31-ig megjelennek, majd ezután december 1-ével megnyílik az elektronikus felület, és beadhatóvá válnak a támogatási kérelmek, a korábban megismert 6 intézkedésre (3 vállalkozó, 2 civil, illetve 1 HH önkormányzati). Hamarosan tájékoztató fórumsorozatra várjuk az érdeklődőket, melyek időpontjáról honlapunkról és facebook oldalunkról tájékozódhatnak!

Amennyiben kérdések merülnének fel önökben az intézkedésekkel vagy a támogatási kérelmek beadásával kapcsolatban, állunk a kedves ügyfeleink rendelkezésére az ismert elérhetőségeken, vagy személyesen sárvári munkaszervezeti irodánkban!

SLE munkaszervezet

 

 

Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták a határidőig

2017-06-13

Valamennyi vidékfejlesztési pályázatot kiírták a határidőig, 68 pályázatot hirdettek meg összesen mintegy 1300 milliárd forint értékben március 31-ig – mondta a Miniszterelnökség agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkára szerdán az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának ülésén.

Kis Miklós Zsoltot és Kovács Zoltánt, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkárát a testület a Vidékfejlesztési program (Vp) aktuális helyzetéről hallgatta meg. Az agrár-vidékfejlesztésért felelős államtitkár kiemelte: 30 olyan pályázat van, amit véglegesen lezártak - vagy a forrásokra való hozzájutást, a pályázati lehetőséget felfüggesztették -, mintegy 823 milliárd forint meghirdetett keretösszeggel. A 68 pályázatból 29 van nyitva, mintegy 431 milliárd forintos keretösszeggel - tette hozzá.

Fórum

2017-05-16

A Sághegy LEADER Egyesület 2017. május 23.-án (kedd) 15:00 órai kezdettel fórumot tart, melyre ezúton tisztelettel meghívom!


A fórum helye:
9756 Ikervár József Attila út 85. (Művelődési Ház)

Tervezett napirend:

  1. A LEADER – Helyi Akciócsoportok együttműködési tevékenységeinek előkészítése és megvalósításaA felhívás kódszáma: VP6-19.3.1-17
  2. Vidékfejlesztési aktualitások

SLE munkaszervezet

XXI. Agrárexpo

2017-05-15

Tisztelt Érdeklődő!

Tájékoztatásul küldöm a XXI. Pápai Agrárexpo meghívóját, információs anyagait, mely rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezők!

 

SLE munkaszervezet

Közgyűlés

2017-05-15

Tisztelt Tagság,

következő Közgyűlésünkre 2017. május 23-án, 17 órakor kerül sor Ikerváron, melyre ezúttal tisztelettel meghívjuk! Részvételére feltétlenül számítunk!

 

SLE Munkaszervezet

Beszámolók

2017-04-13

  • SÁGHEGY LEADER EGYESÜLET BESZÁMOLÓ 2016.06.10-2016.12.31 (.pdf)
  • SÁGHEGY LEADER EGYESÜLET BESZÁMOLÓ 2017.01.01-2017.03.31 (.pdf)